Cum a inceput totul…

Istoria companiei HP

William (Bill) Hewlett si David (Dave) Packard – ambii au absolvit ingineria electrica la Universitatea Stanford in 1934. Compania a inceput intr-un garaj, in apropiere de regiunea Palo Alto, in timpul unei prietenii pe care au avut-o cu fostul lor profesor Frederick Terman. Terman a fost considerat un mentor pentru cei doi studenti, pe care i-a ajutat sa creeze compania Hewlett-Packard.

Parteneriatul a fost oficiat la 1 ianuarie 1939 cu o investitie de 538 dolari. Hewlett si Packard au aruncat o moneda petru a decide cum va fi numita compania Hewlett-Packard sau Packard-Hewlett. Packard a castigat la aruncarea monedei, dar totusi si-a numit întreprinderea de fabricatie electronica “Hewlett-Packard Company”.

HP a devenit corporatie la data de 8 august 1947, si companie pe actiuni la 6 noiembrie 1957.

Dintre numeroasele lor proiecte, primul lor succes financiar a fost un oscilator de precizie, modelul HP200A. Inovatia lor a fost de a folosi un bec cu incandescenta ca rezistor dependent de temperatura într-o parte critica a circuitului. Acest lucru le-a permis sa vanda oscilatorul la pretul de 54,40 $ SUA, în timp ce concurentii lor vindeau oscilatoare mai putin stabile cu 200 $. Modelul 200 a fost produs pana în 1972 ca modelul 200AB, inca pe baza de tuburi, dar a fost îmbunatatit semnificativ pe parcursul anilor. La 33 de ani de la fondare acesta a fost probabil cel mai mare interval de vanzare a unui dispozitiv electronic.

Unul dintre primii clienti ai companiei a fost Walt Disney, care a procurat opt oscilatoare de tip 200B la pretul de 71,50 USD pe bucata, pentru a le utiliza la certificarea sistemului de sunet surround “Fantasound”, instalat in cinematografe pentru filmul Fantasia

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: